• Çalışma Saatleri - Pzt - Cum: 9:30 - 18:30
Ne aramıştınız ?

Protein üretimi ve saflaştırma iş akışı

Yıllar boyunca, ilerleyen teknoloji, protein araştırma iş akışındaki adımlar boyunca kullanılabilirliği basitleştirmeye ve geliştirmeye devam ederek, bireysel bilim insanlarının bunun tamamını veya daha büyük bölümlerini kapsamasını sağladı. Bu çoğunlukla iyi bir haber ama aynı zamanda bilim adamlarının hücre kültürü, protein saflaştırması ve protein karakterizasyonu gibi prosedürleri öğrenmek için daha az zamanları olduğu anlamına da geliyor.

Heka lab olarak, protein üretiminize rehberlik etmeye yardımcı olmak için uzmanlıklarımızı birleştirerek sizi hızlandıracak ve bir sonraki yayınınız veya sunumunuz için hazır hale getirecek içgörüler sağlamayı hedefliyoruz. Hemen iletişime geçebilir ve AKTA protein saflaştırma ürünlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer hali hazırda bir AKTA’nız varsa ve envanterinize yeni kolonlar eklemeyi düşünüyorsanız hemen bir randevu ayarlayın ve sizi muhtemel aplikasyonlar için ziyaret edelim.

AKTA Avant 150

Protein saflaştırmasındaki adımlar: hücre kültürü, numune hazırlama, AKTA, analiz

Protokolü kurmadan önce amaçlarınızı ve hedeflerinizi belirleyin. Bunu yapmak için kendinize şu soruları sorun:

Araştırmanızın amacı nedir? Saflaştırılmış proteini nasıl kullanacaksınız (ör. yapı ve işlevi belirlemek, terapötik veya teşhis amaçlı kullanım vb.)?

Hedef proteinin kimliği ve işlevi hakkında ne kadar bilginiz var?

Hangi analiz yöntemlerini kullanacaksınız?

Protein işlevselliği için glikosilasyon gibi post-translasyonel modifikasyonlara (PTM) ihtiyacınız var mı? Bu, seçtiğiniz ekspresyon sistemini (Bakteri host sistemlerinde birden çok PTM’nin desteklenmemesi gibi) etkiler mi?

Net hedefler, hangi ekspresyon sisteminin kullanılacağına, hedeflenecek saflık ve verim ile çoklu analizler yapmak için ihtiyaç duyduğunuz numune miktarı ve kalitesine karar vermenize yardımcı olur. Hedef belirlemek, hangi analiz yöntemlerini kullanacağınızı seçmenize de yardımcı olacaktır.

Ekipman ve sarf malzemelerini seçmeye gelince, biraz daha araştırma yapın. Bizimle iletişime geçin ve hangi malzemenin projeniz için daha faydalı olduğuna birlikte karar verelim. Farklı proteinlerin farklı özellikleri vardır – bu nedenle protokolleri ve mevcut ekipmanı yeniden kullanmak istediğiniz sonuçları sağlamayabilir. Alanınızdaki literatürü araştırın ve daha fazla bilgi için etrafa sorun. Meslektaşlarınız, laboratuvarınızın boyutuna bağlı olarak zengin bir içgörüye sahip olabilir. Konferanslar, toplantılar ve web seminerleri, diğer bilim insanlarından bir şeyler öğrenmek için harika fırsatlar olabilir. Heka Lab, uygulamanıza kolayca uyarlanabilen veya çoğaltılabilen yöntemler de sağlayabilir.

Protein saflaştırma iş akışı

AŞI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME İÇİN MİKROAKIŞKANLAR

Dünya Sağlık Örgütü, 2018’de, 2017’ye kıyasla yaklaşık %25 artışla 3,5 milyar dozluk aşı için küresel talebin olacağına ilişkin tahminde bulundu.1. Mevcut aşılara olan taleple birlikte, Ebola ve COVID-19 gibi yeni virüslerin ortaya çıkması daha da kritik bir talebe yol açmaktadır. Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri Hükümetler arası Bilim-Politika Platformu (IPBES)’nun bir raporu, çevrenin artan şekilde sömürülmesinin yeni pandemilerin ortaya çıkışını artıracağını da belirtmektedir². Bütün bunlar bir araya geldiğinde aşı geliştirme süresi ve maliyeti üzerindeki baskıyı artmaktadır.
Aşı araştırma ve geliştirmeyi iyileştirmek için mikroakışkan yöntemler kullanılabilir. Mikroakışkan teknikler halihazırda adjuvan geliştirme, virüs tanımlama/teşhis veya ilaç mikro ve nano kapsülleme yapmak için kullanılmaktadır.

FLUIGENT’İN MİSYONU, MÜKEMMEL KOŞULLAR ALTINDA MİKRO AKIŞKAN DENEYLER YAPAN ARAŞTIRMACILARI VE ENDÜSTRİLERİ DESTEKLEMEK İÇİN ÇÖZÜMLER GELİŞTİRMEKTİR.